Rekordkísérlet
- 2014-09-04 -
REKORDKÍSÉRLET A LIBAMÁJ FESZTIVÁLON
Vasárnap egy óra alatt húsz libamájas ételt próbálnak meg elkészíteni

Gasztronómiai rekordkísérletre készülnek a hétvégi Libamáj Fesztiválon. Vasárnap egy óra alatt húsz libamájas ételt próbál meg elkészíteni Buday Péter mesterszakács az Erzsébet téren felállított látványkonyhában. A sztárchéf vasárnap 2-kor kezdi meg a rekordkísérletet, háromkor pedig az elkészült libamájas ínyencségeket a vendégekkel kóstoltatja meg. A rekordkísérletem Buday Péter egy meglepetés menüvel készül.

Egész hétvégén különlegességeket kóstolhatunk az Erzsébet téren. A kilátogatók megkóstolhatják a libatepertős csokoládé felfújtat, a langyos libamáj salátát áfonyával, tokaji balzsamos vinegrettel és a Vaníliás kacsamellet, levendula-vajas szőlőt nudlival. Három napon át tanulhatják a háziasszonyok és az érdeklődők a liba és kacsaételek elkészítésének titkait most hétvégén a Libamáj Fesztiválon, a budapesti Erzsébet téren. Ebben három napig a vendégek segítségére lesz a színpadon az Almárium bisztró séfjei, aki számos liba- kacsainyencséget készít el és válaszol a látogatók kérdéseire is.

 

Pénteki ételek:
Libatepertő, jegelt lilahagymával, helyszínen sütött házi kenyérrel
Sous Vide kacsamell vargányával, vajas tésztában
Langyos libamáj saláta áfonyával, tokaji balzsamos vinegrettel
Kacsa club kalács, paradicsom lekvár

Szombati ételek:
Libamáj zsírjában dermesztve, konfitált fokhagymával, sült almával
Kacsa brassói sült paprikával, parázs burgonya
Liba mell feketén és fehéren (házi spagetti fekete-fehér - kakukkfüves paradicsommal)
Libatepertős csokoládé felfújt

Vasárnapi ételek:
Libamáj rétestésztában, diós borsmustár salátával
Libazúza tejfelesen, majorannával fánkkal
Vaníliás kacsamell, levendula-vajas szőlő, nudli
Libacomb borsikás káposztával és fügével

Részletes információ: www.magyarizek.hu